Før kampen: Chelsea (B)
Skribent \ Nicolay Hagen
Lagt inn \ 03.02.17 22:49
Arsenal
Vi hadde muligheten. Vi hadde muligheten til å slå Watford, og ta inn to poeng på Chelsea. Det klarte vi ikke å utnytte, dessverre. 

Jeg er fortsatt dypt skuffet, og trist på lagets vegne at vi ikke klarer å slå Watford. Watford hadde ikke vunnet borte siden oktober, men som jeg nevnte i "før kampen artikkelen", Arsenal har en tendens til å slike lag en "ny vår". 

Nå er det bare å se fremover, for i dag så venter det en skikkelig godbit på Stamford Bridge da rivalene Arsenal og Chelsea barker sammen. 

Ønskelig så skulle avstanden mellom lagene vært mindre på dette tidspunktet, men situasjonen har blitt som den har blitt. Om vi skal ha en liten fjern drøm om seriegullet så må denne vinnes, uten tvil. 

Vi mistet Ramsey ut med skade mot Watford som er veldig trist, og det svekker en allerede tynt besatt midtbane. Trolig vil Oxlade-Chamberlain gå inn i den rollen. 

Det blir også spennende å se hva Wenger velger å gå ut med offensivt. En Giroud fra start blir fort veldig statisk, og Wenger husker godt hvorfor vi parkerte Chelsea på Emirates i høst, fordi vi hadde mange bevegelser samtidig og høyt pasningstempo. Giroud er en veldig god spiller, men jeg mener at han ikke passer til å starte denne kampen. 

Timene før kampen blir nervepirrende. Jeg kommer til å være stresset. Jeg gruer meg, men jeg gleder meg også. Jeg håper dere har det likt. Det eneste som er sikkert er at dette blir en fantastisk spennende kamp. 


Lagets form (5 siste)
Arsenal-Watford 1-2 (PL)
Southampton-Arsenal 0-5 (EFC)
Arsenal-Burnley 2-1 (PL)
Preston-Arsenal 1-2 (EFC)
Bournemouth-Arsenal 3-3 (PL)


Skader/suspensjoner
Santi Cazorla, Granit Xhaka, Mohamed Elneny og Aaron Ramsey er alle utilgjengelige for matchen mot Chelsea. 


Laget
Cech har ikke vært i nærheten av å imponere i det siste, og det burde ikke være noe sjokk om Ospina starter kampen. Men det skjer neppe, Cech starter nok på sin tidligere hjemmebane. 

Gabriel startet sist, det tviler jeg på at han gjør nå. Bellerin, Mustafi, Koscielny og Monreal tror jeg vil utgjøre forsvarsfireren. En hurtig Gibbs kunne vært lurt å bruke mot en rask høyreside, men Monreal starter nok. 

Med Ramsey ute så tror jeg Coquelin får med seg Oxlade-Chamberlain på den sentrale midtbanen. Chamberlain har vist gode takter der tidligere, forhåpentligvis kan han gjøre det nå også. 

Så starter kabalen for alvor. Mesut Özil starter bak spissen, garantert. Jeg håper for alt i verden at vi kjører Alexis på topp, og da åpner det seg en plass på venstrekanten. Den håper jeg Lucas får, men jeg tror Iwobi får den. På høyre håper jeg vi kjører på med Walcott, for å få utfordret dette Chelsea laget på fart. 

Mulig Arsenal XL (4-2-3-1)
                          Cech
Bellerin - Mustafi - Koscielny - Monreal
           Coquelin - Chamberlain
              Walcott - Özil - Iwobi 
                          Alexis
Innbyttere: Ospina, Gibbs, Gabriel, Maitland-Niles, Lucas, Welbeck, Giroud. 


Herjet sist møte: Mesut Özil herjet med Chelsea sist lagene møttes i ligaen. Kan han gjenskape den prestasjonen lørdag? 

Chelsea
Etter at vi ga Chelsea en leksjon i høst så har virkelig pilen pekt én vei for Conte sine menn. 13 strake seiere stanset mot Tottenham, men de har raskt fått skuta på rett kjøl igjen. 

Poengdeling på Anfield er et sterkt resultat, og Chelsea fortsetter sin gode trend uten å vise store svakhetstegn. Det er fryktelig imponerende det Conte har fått til. 

Om de tar poeng mot Arsenal så tror jeg det bare er å dele ut gullet. Det er nesten ingenting som tyder på at Chelsea skal rakne mot de svakere lagene, så da må de tape mot de andre topplagene.

Historien taler for Chelsea, og mot Arsenal. Vi har ikke det beste utgangspunkt, men vi vet at vårt toppnivå matcher Chelsea sitt. 

Lagets form (5 siste)
Liverpool-Chelsea 1-1 (PL)
Chelsea-Brentford 4-0 (EFC)
Chelsea-Hull 2-0 (PL)
Leicester-Chelsea 0-3 (PL)
Chelsea-Peterborough 4-1 (EFC)


Skader/suspensjoner
Conte kan velge fra et skadefritt mannskap blant de sentrale spillerne. 

Laget
Chelsea er bunnsolide jevnt over. David Luiz er en ny spiller, N´Golo Kanté vinner ballen overalt, mens Diego Costa pøser inn mål.  Nå nevnte jeg ikke engang gode Eden Hazard, som aldri har vært bedre. Vi bør passe oss for disse spillerne, de kommer til å straffe oss knallhardt dersom det gjøres feil. 

Mulig Chelsea XL (3-4-3)
                      Courtois 
          Azpillicueta - Luiz - Cahill
       Moses - Kanté - Matic - Alonso
              Willian - Costa - Hazard


Kampen avgjøres av....
Mesut Özil vs N´Golo Kanté
Etter min mening Premier Leagues beste playmaker og Premier Leagues beste defensive midtbanespiller. Özil herjet med franskmannen i høst, men Kanté har virkelig funnet seg selv igjen etter det. Om han får stengt av rommet til Özil totalt så kommer vi til å bli utspilt. Vi vil da ikke klare å ha ballen, Özil er nøkkelen til vårt gode spill. 

Koscielny & Mustafi vs Diego Costa
I oppgjøret i høst så var Mustafi og Koscielny et mareritt for Diego Costa. Spanjolen fikk ikke til noe som helst, og mistet stort sett ballen hver gang han fikk den. Nå er han tilbake, i sitt livs form, og klar til å ta revansje. Her må Mustafi og Koscielny stå opp. 

Hector Bellerin vs Eden Hazard
Ligaens beste høyreback mot kanskje den beste spilleren i hele ligaen. Eden Hazard stortrives med sin offensive frihet, og det kan potensielt Bellerin og Walcott utnytte dersom kan ikke tar sine defensive løp. Defensivt så må Bellerin være fokusert i møtene mot belgieren, for han er fryktelig god. Har Hazard en maks dag, så er det få spillere i verden som matcher han. 


Kampfakta og annen snacks
*Arsenal har ikke slått Chelsea i begge ligakampene i samme sesong siden 2003/04 sesongen. 

*Den siste Chelsea manageren som ikke klarte å slå Arsenal på sine to første kamper var snodig nok, Jose Mourinho. 

*Den siste Chelsea manageren som tapte begge sine to første kamper mot Arsenal var Glenn Hoddle. 

*Wenger har tapt sine 4 siste kamper på Stamford Bridge. 

*Diego Costa har enten scoret eller pådratt seg kort i alle sine oppgjør mot Arsenal. 

TV
Kampen vises på TV 2 Sport Premium. 
Avspark er kl 13.30

We love you Arsenal, we do!
Du må være logget inn for å legge til eller se kommentarer
Telefon:
922 36 769 
(NB! Telefontid 18 - 22)
Epost:
kontakt@gunners.no
Adresse:
Mannsverk 74, 5094 Bergen
Opphavsrett Arsenal Norway © 2012
Nettansvarlig: Jostein Solstad