Ukeslutt #5
Skribent \ Trond Sæten
Lagt inn \ 03.02.17 13:17
Oppdatert \ 04.02.17 12:39 \ Joakim Rødven
Rolls Royce, grøfta og neste stopp… Brua! Stig på!

Videre i FA-cupen med flere unggutter i startoppstillingen. Ihvilken grad fikk de yngste av Wengers disipler vist seg fram mot Southamptonsreservebetonte lag på St. Mary’s?

David Ospina. En for god nummer to?

Plattmatch mot Watford – hva i all verden gjorde at Arsenal levertesesongsverste hjemme mot formsvake Watford?

Brua til helga. Mange mareritt for Wenger – hva er skribletned på franskmannens papirer, hvem stiller til start og hvem vinner slaget omStamford Bridge drøyt 1000 år etterpå?

For å gi deg svarene, har Joakim, Jonas og Nicolay tatt etdypdykk i ukeslutt – God helg!

1.Overkjøring kort oppsummert. Arsenal vant 5-0 borte motSouthampton, en stadion Arsenal tidligere har slitt på. Holding, Adelaide ogMaitland-Niles fikk en mulighet til å vise seg fram for Wenger. I hvor storgrad lyktes de?

Joakim: Hvor mye man kan legge i cupkamper er aldri godt åvite, kanskje spesielt siden Soton kom fra en (trolig) stor utladning etter åha slått ut Liverpool av ligacupen noen dager tidligere. Men 5-0 er selvsagt enbra prestasjon, og spillere som Holding, Adelaide og Maitland-Niles trenger åfå noen hele kamper til å få vise seg frem. Jeg har virkelig troen på alle detre, og alle tre har vist at vi virkelig har noe å bidra med i årene somkommer.

Nicolay: De tre gutta er fremtiden, det er jeg sikker på.Alle besitter ferdigheter som gjør at de har et skyhøyt potensial. Men detkreves også en del "stang inn" om de skal få sjansen og fågjennombruddet. Bellerin hadde ikke kommet så raskt inn i laget uten en skadetDebuchy, på samme måten kom Coquelin inn i laget. Men jeg har virkelig troen.Southampton stile veldig svakt, men prestasjonen var det ingenting å si på.Bunnsolid.

Jonas: Syns Holding alltid er solid når han får sjansen. Deto andre var også veldig gode den kampen, men alle kom vel litt i skyggen avWelbeck og Walcott. Men tre spillere jeg har troen på kommer til å blifremtidige A-lagsspillere for Arsenal.

2.Oooooooohhhhhhspina! For god til å vanligvis være i rekkenbak Cech?

Joakim: Helt frem til jul har jeg hatt den oppfatningen avat Cech har vært et soleklart førstevalg. Men i det siste må jeg innrømme atjeg synes Ospina burde få litt mer tillit enn cupkamper. Han er noe shaky ifeltarbeidet sitt, men han er en god skuddstopper. Kanskje Cechs storhetstid erforbi?

Nicolay: Ja, definitivt. Cech er en veldig god keeper, menjeg syntes ikke han er noe særlig bedre enn Ospina. Skudd nede i hjørnenefaller han ofte som en sekk med mel, og jeg savner å se sånne spinnvilleredninger fra han. Det er hipp som happ hvem som står i mål av Ospna og Cech.

Jonas: Ja, synes egentlig det. Tror han drar til sommeren,men skulle gjerne likt å sett han i Premier League framover. Syns ikke Cech harvært så solid de siste kampene.

3.Millwall ble for sterke i FA-cupen for Watford på søndag,men de gule sto for rundens skrell når de slo Arsenal 2-1 på Emirates tirsdagskveld. «Arsenal leverer sesongverste» kunne man lese enkelte steder. Detteskulle jo være tre sikre poeng, og med tanke på at Liverpool og Chelsea spilte1-1, hadde det vært en gylden mulighet å ta innpå de blå i tittelracet. Hvaskjedde i regnværet i Nord-London?

Joakim: Jeg fikk nesten sjokk da jeg oppdaget på TV2sMålshow at Watford var i ledelsen med to mål da kampen mellom Liverpool -Chelsea startet. Begge målene var hodeløst forsvarsarbeid, og«fandenivoldskheten» var fullstendig fraværende innledningsvis. Man har sett entrend de siste kampene at Arsenal trenger en soccer punch for å komme i gang,men det har vi så definitivt ikke råd til i kamper mot Chelsea, Liverpool,Bayern, osv. Her må det være noe med inngangen til kampstart som ikke erriktig.

Nicolay: Det er så utrolig typisk Arsenal. Jeg fikkheldigvis ikke sett kampen, men når jeg sjekket på telefonen så stod det 2-0Watford. Jeg klarer ikke å fatte det. Møter et lag som ikke har vunnet bortesiden oktober, vi stiller med tilnærmet fult lag så klarer vi ikke å vinne. Jeger faktisk helt satt ut. Hadde vi vunnet den og slått Chelsea til helga såhadde vi vært i en meget god posisjon, men nå er kampen om ligagullet over trorjeg for vår del. Jeg tror det står mellom (beklager) Tottenham og Chelsea. Sånei, jeg har ingen anelse om hva som skjedde. Det kan ikke ha vært en 100 %motivert gjeng som møtte til kamp, og det er skammelig.

Jonas: Jeg er redd det var undervudering som var hovedsakentil at vi tapte her om dagen. Vi leverte vel årsverste i første omgang, og serut til å starte kamper veldig sent i år av en eller annen rar grunn. Er nokredd at titteldrømmen røk den kvelden.

4.Lørdag venter Chelsea på brua. I høst var Chelsea langtnede i kjelleren, og Arsenal overkjørte dem med 3-0 i Nord-London. Conte la omtaktikken og formasjonen til 3-4-3, og vipps; overlegen serieleder. Hvilkestyrker har Chelsea som Wenger på være obs på og hvilke svakheter kan utnyttes?

Joakim: Conte gjør ikke nødvendigvis mer enn han trenger for åro i land en seier. Uheldigvis, for alle andre lag, har de noenkvalitetsspillere som bare maler på. Et konstant uromoment er naturlig nokDiego Costa, og uansett hvem som spiller (hos begge lag) på lørdag er det sværtviktig å ikke bli innblandet i idiotiske episoder som kan ende i røde kort. Nårde gjester broen i helgen kan det være en tanke å satse på kontringsstyrken tilWalcott, Perez, Sanchez, osv. Når Chelsea angriper med tre offensive spillereog to vingbacker, vil det følgelig bli mye rom bakover. Der må vi hugge til.

Nicolay: Conte er en fantastisk manager, han har sørget forat Chelsea går på vannet. Ja, de har fryktelige gode spillere, men de har ikkeså mye bedre spillere enn de andre topplagene. Men de havnet i en flyt, som deikke har kommet ut av ennå. De er bunnsolide, og viser veldig få svakhetstegn.De har ligaens beste spiller (sammen med Mesut Özil) i Eden Hazard, og de haren dynamikk i laget som skaper et mesterlag. De er sterke i alle faser, men dekan være sårbare når de settes under sterkt press. Cahill, Kanté, Alonso, Mosesosv er ikke de beste pasningsspillerne, og kan fort slå bort ballen. Da må vivære på, og utnytte det. Vi må ikke finne på å starte med Giroud, nå fortjenerLucas sjansen. Lucas har vært eminent HVER ENESTE KAMP, likevel får han ikkespille. Jeg håper han starter mot Chelsea på kanten, og Alexis starter på topp.

Jonas: Deres styrker er vel det kollektivet de har greid åspille inn. Conte har fått hentet inn de spillerne som passer inn i systemethans, og på topp har han Costa og Hazard som alltid vil være en trussel. Kanteer jo også helt utrolig god. Svakheten deres er vel tempoet bak, så håper vistarter med Alexis, Walcott og Welbeck på lørdag. Da tror jeg Chelsea kan fåtrøbbel.

5.Basert på styrker hos rivalen samt svakheter, hvilkeelleve spillere starter for å demme opp og utnytte mulighetene tror du?

Joakim: Det blir en kabal som må gå opp her, med fleremidtbanespillere ute med skade. Jeg tipper følgende starter: Cech; Bellerin,Koscielny, Mustafi, Monreal; Coquelin, Ox; Walcott, Özil, Iwobi; Sanchez

Nicolay: Dette er ikke nødvendigvis de jeg håper starter,men de jeg tror: Cech, Bellerin - Mustafi - Koscielny - Monreal, Coquelin - OX,Walcott - Özil - Iwobi, Alexis.

Jonas: Jeg vil gjerne se dette laget: Cech, Bellerin,Mustafi, Koscielny, Monreal, Coquelin, Ox, Welbeck, Øzil, Walcott og Alexis.Skulle gjerne hatt Perez inn, men vet ikke hvem han skulle tatt plassen fra.

6.Arsenal kommer fra et skammelig tap og må reise kjerringabrennkvikt, mens Chelsea er lysten på tre poeng etter 1-1 borte mot Liverpool.Hva tror du om kampen på lørdag og hva blir stillingen?

Joakim: Jeg er skeptisk. Vi virker fryktelig ustabile, ogChelsea fortsetter i samme tralten med å være nesten uslåelige. Jeg skuffer megselv og tipper 3-1 Chelsea.

Nicolay: Jeg har så lyst til å tippe på Arsenal seier, jegønsker det mer enn alt på jord. Jeg er stort sett alltid positiv inn motkamper, men jeg er fryktelig pessimistisk inn mot Chelsea kampen. Jeg trorChelsea er mer lystne på å revansjere høstens nedelag enn vi er på å revansjereWatford tapet. Så beklager, jeg tror vi taper 4-1.

Jonas: Jeg tror dessverre vi taper. Vi vinner nesten aldripå Stamford Bridge, og med Xhaka og Cazorla borte tror jeg det blir tøft. 3-1til de blå.

Chelsea – Arsenal, Stamford Bridge lørdag kl. 13.30!

COME ON ARSENAL!

Du må være logget inn for å legge til eller se kommentarer
Telefon:
922 36 769 
(NB! Telefontid 18 - 22)
Epost:
kontakt@gunners.no
Adresse:
Mannsverk 74, 5094 Bergen
Opphavsrett Arsenal Norway © 2012
Nettansvarlig: Jostein Solstad