Clock End Blog: Player Power
Skribent \ Trond Sæten
Lagt inn \ 31.01.17 13:39

“I wish the summer's vibe could've lasted forever

To bad we had to have a change in that weather, that shit was beautiful”

     -Deacon the Villian, Cunninlynguists – “Seasons”

***********************************************************

Player Power – fotballens nye uhyre.

Jeg får en skikkelig avsmak i kjeften når jeg tenker på dette – seneste eksemplet er Dimitri Payet som nektet å spille for West Ham fordi han ville vekk.

Har spillerne for mye makt?

Altså, finnes det ikke en klausul i kontrakten som sier at dersom du ikke gjør arbeidsoppgaven din, så blir det null lønn?

Hadde det fantes og jeg var høvdingen i West Ham, hadde jeg gitt Payet en lønnslipp det hadde stått netto utbetalt £0 hver uke så lenge han var under kontrakt og latt han råtne på benken, reservelagsbenken, toalettet på arenaen eller hvor i fuglene han ville oppholdt seg. Så barnslig og patetisk oppførsel skal man lete lenge etter. Til og med i barnehagen der guttungen går, forstår barna til en viss grad at god oppførsel kommer man langt med i livet.

Men når ble det sånn her? For Payet er langt ifra et unikt eksempel i dagens fotball. Det fins flere før han i rekken og det kommer også flere etter han.

Hvor ble det av spillere som respekterte klubben sin? Kontrakten sin? Payet hadde snaut fem år igjen på kontrakten sin. FEM!

Noen som har sett et «Wanted»-skilt noen steder hvor dette etterspørres?

Når man tenker tilbake på spillere som blødde for klubben sin og ble der med stolthet, så skjemmes man over hvordan «voksne» (nåja) menn oppfører seg fordi mye vil ha mer.

For spillere stort sett er i dag forvandlet fra spillere med sjel i klubben til legoknekter som er der for pengene og eventuelt et springbrett til større klubber. De hopper når du sier hopp, de kryper når du sier kryp, så lenge det gir dem ekstra lønn i uken – og noen av spillerne tjener like mye, om ikke mer, som et budsjett for flere nasjoner.

Hvordan skal man ta tak i dette problemet som er blitt mer og mer synlig i moderne fotball? Hvordan skal man finne rota til dette?

Jeg blir så oppgitt. Forbanna. Irritert. Men kanskje mest av alt trist fordi fokuset detter liksom litt vekk fra fotballen, og mer på spillere – lønninger, rykter, kontrakter, føkkings kryptiske Twitter-meldinger, Instagram-bilder, klesmerker, sponsorer…

Hvem i faen bryr seg?

Alle.

Og samtidig ingen.

Det verste er at vi er med på det samtidig som vi syns det er idiotisk.

Alle mann.

Vi sponser hele opplegget…

Hadde alle vært som deg, Tony!

For en verden det hadde vært…

Avslutter med Deacons lyrikk:

“I wish the summer's vibe could've lasted forever

To bad we had to have a change in that weather, that shit was beautiful”

GOONER 4 LIFE!

Du må være logget inn for å legge til eller se kommentarer
Telefon:
922 36 769 
(NB! Telefontid 18 - 22)
Epost:
kontakt@gunners.no
Adresse:
Mannsverk 74, 5094 Bergen
Opphavsrett Arsenal Norway © 2012
Nettansvarlig: Jostein Solstad