Før kampen: Watford (H)
Skribent \ Nicolay Hagen
Lagt inn \ 31.01.17 11:40
Oppdatert \ 31.01.17 12:20
Arsenal er ute etter å revansjere hjemmetapet i FA-cupen i fjor da Watford kommer på besøk tirsdag.
Arsenal
God formiddag Gooners, håper alle har hatt noen fine morgentimer og at dere alle er klare til kamp i kveld. Det er en viktig kamp, sånn som alle Premier League kamper er. 

Både Southampton og Arsenal sendte ut B-pregede lag i FA-cupen, men så virkelig ikke ut som noe B-preget Arsenal. Danny Welbeck og Theo Walcott var begge tilbake, og skinte som aldri før. Oxlade-Chamberlain og Maitland-Niles styrte sjappa på midtbanen, og resten av laget var strålende. 

Nå har vi bare Xhaka, Cazorla og Elneny direkte utiljengelige, ellers så er hele troppen klare for kamp. Det er lenge siden det har vært så stor konkurranse om plassene som det er i dag. Når spillere som Lucas Perez, Aaron Ramsey og Oxlade-Chamberlain ikke er garantert startplass, så sier det litt om kvaliteten i troppen. 

Det var gledelig å se Welbeck tilbake, han så veldig skarp ut. Welbeck kan bli en joker utover våren, på mange måter er han en blanding av Alexis og Giroud som spiss. Han har eksplosiviteten til Alexis, og mye av styrken til Giroud. Han mangler litt på å være klinisk nok, men forhåpentligvis vil det komme en dag. 

Uansett hvem vi stiller med mot Watford så vil det være et fryktelig sterkt lag som kommer på banen. Jeg tror laguttaket kommer til å bære litt preg av at vi møter Chelsea til helgen, og den tankegangen er farlig. For vi skal ikke ta for lett på Watford, det har vi gjort ført, og brent oss kraftig på det.  

Lagets form (5 siste)
Southampton-Arsenal 0-5 (EFC)
Arsenal-Burnley 2-1 (PL)
Preston-Arsenal 1-2 (EFC)
Bournemouth-Arsenal 3-3 (PL)
Arsenal-Crystal Palace 2-0 (PL)

Skader/suspensjoner
Santi Cazorla er den eneste som er ute med skade. Mohamed Elneny er fortsatt opptatt med spill for Egypt, og Granit Xhaka skal sone sin andre av totalt fire kamper. 

Laget
Petr Cech vokter buret, og resten av fireren består nok av Bellerin, Mustafi, Koscielny og Monreal. Eneste bytte som kan skje her tror jeg er Gibbs inn for Monreal, som hverken er å styrke eller svekke laget slik jeg ser det. 

Selvom Chamberlain briljerte som sentral midtbane tror jeg han blir erstattet av Ramsey og Coquelin. Coquelin er nok bankers, siden Wenger neppe tør å stille med Ramsey og Chamberlain. Da blir midtbanen veldig fort "tom" ettersom begge er ivrige offensivt. 

Så starter puslespillet. Jeg kan ikke gå inn på alle mulige oppsetningene vi kan starte med, for da blir plutselig denne artikkelen til en doktorgradsoppgave. 

Walcott er tilbake, og fikk 90 minutter mot Watford. Han kommer til å nærme seg laget mer og mer, ettersom tiden går. Men i dag tror jeg vi stiller med Iwobi, Özil og Sanchez som trioen bak. 

Fremme er det vanskelig, svært vanskelig. Lucas, Giroud og Welbeck er alle gode alternativer, men jeg holder en knapp på Giroud. Til kampen mot Chelsea tror jeg fort Alexis eller Welbeck starter fremme for å utfordre Chelsea på fart. Men mot et lavtliggende Watford kan Giroud bli svært verdifull. 

Mulig Arsenal XL (4-2-3-1)
                          Cech
Bellerin - Mustafi - Koscielny - Monreal
               Coquelin - Ramsey
                Iwobi - Özil - Alexis
                         Giroud
Innbyttere: Ospina, Gibbs, Mertesacker, Chamberlain, Lucas, Walcott og Welbeck. 


Dat Guy is back: Danny Welbeck var tilbake fra start mot Southampton og takket for tillitten med å sette inn to praktscoringer mot The Saints. Forhåpentligvis så får vi se han på banen også i dag. 

Watford
Et lag som ikke akkurat er i flyt er Watford. De ble slått ut av FA-cupen på søndag av Milwall, og de har bare vunnet én av sine 10 siste. På bortebane må vi helt tilbake til oktober for å telle "The Hornets" sin siste borteseier. 

Til tross for dette ligger de likevel på en 14. plass, fortsatt et stykke under nedrykk. Men ting kan snu fort dersom Mazzari sine menn ikke snur trenden, og begynner å plukke poeng jevnt og trutt. 

Fjorårets superduo Odion Ighalo og Troy Deeney har også vist menneskelige sider denne sesongen. Deeney har scoret 5 mål, og er delt toppscorer med Etienne Capoue (!!!!). Odion Ighalo har scoret ett fattig ligamål denne sesongen, og mye av Watford sin nedtur kan nok skyldes det. 

Men vi skal ikke glemme at de har slått oss på Emirates senest i fjor, så de må ikke undervurderes. Det er som jeg sier til mange av mine kjente, "Arsenal har en tendens til å gi spillere og lag en ny vår". Spillere som har slitt, eller klubber som har slitt får ofte oppsvingen sin når de møter Arsenal. Håper dette snur, men da må fokuset være på plass. 

Lagets form (5 siste)
Milwall-Watford 1-0 (EFC)
Bournemouth-Watford 2-2 (PL)
Watford-Middlesbrough 0-0 (PL)
Watford-Burton 2-0 (EFC)
Stoke-Watford 2-0 (PL)

Skader/suspensjoner
Pereyra er ute med skadene for gjestene. Success, Amrabat, Behrami, Pantillimon er usikre for gjestene. 

Laget
Mazzari er vanskelig å lese, og han kan sende utpå hva som helst. M´Baye Niang og Mauro Zarate er nye i klubben, og kan få sin første start. Ellers så er det vanskelig å si hva Watford kommer med. 

Mulig Watford XL (3-4-3)
                         Gomes
            Kaboul - Prödl - Britos
Kabasele - Capoue - Cleverley - Holebas
              Niang - Deeney - Zarate

Kampen avgjøres av...
Coquelin vs Capoue 
Coquelin er meget god defensivt, og Capoue er viktig for Watford offensivt. Når han kommer på sine dype løp er vi avhengig av at Coquelin gir han liten tid med ballen. Det er litt trist å si det, men Capoue er nesten Watfords mest målfarlige spiller, og han må passes på. 

Angrepskvartetten vår vs Watford forsvarstrio
Dette høres enkelt ut, selvfølgelig avgjøres kampen av dette, men det er likevel ikke noen selvfølge at vi klarer å utnytte dette. Vi rundspilte Watford i FA-cupen i fjor, men fikk ikke satt ballen i mål. Vi er avhengig av at våre fire foran skaper gode muligheter for hverandre, og klarer å være kliniske å sette sjansene når de kommer. Om Watford holder nullen i første omgang, kan de ble svært vanskelige å bryte ned. 

Visste du at.......
*Arsenal har slått Watford de siste syv ligamøtene. 

*Alexis Sanchez har scoret i alle sine tre forrige ligakamper mot Watford.

*Arsenal har sluppet inn 4 mål i de siste 7 hjemmekampene. Alle disse har kommet på straffe.
 
TV
Kampen vises dessverre ikke direkte, men den vises på TV 2 Sport Premium 2 kl 23.00.
Avspark er kl. 20.45. 

We love you Arsenal, we do!
Du må være logget inn for å legge til eller se kommentarer
Telefon:
922 36 769 
(NB! Telefontid 18 - 22)
Epost:
kontakt@gunners.no
Adresse:
Mannsverk 74, 5094 Bergen
Opphavsrett Arsenal Norway © 2012
Nettansvarlig: Jostein Solstad