Ukeslutt #4
Skribent \ Trond Sæten
Lagt inn \ 27.01.17 14:26
Oppdatert \ 27.01.17 20:48 \ Nicolay Hagen
Burnley and Saints - stig på!

Sanchez sørget for tre poeng med en iskald Panenka mot Burnley langt på overtid som gjør at Arsenal fremdeles er med «oppi der» på en fin fin andre plass da lagene rundt, utenom Chelsea, gikk på poengtap i forrige ligarunde. Viktige poeng? Å jada!

Dømmingen denne sesongen – god eller dårlig?

Lørdag møter Arsenal Southampton i FA-cupen – et lag som er sterkt defensivt og byr opp til dans på kontringer. Hvordan skal Wengers menn hamle opp mot Liverpools overmenn i midtuken?

Alt dette og mer til når Jonas og Nicolay har tatt seg tid til å svare på ukens spørsmål – God helg!

1.Drøyt åtte minutter på overtid tar Alexis Sanchez en iskald Panenka mot Burnley og sørget for at alle poengene ble i Nord-London – og samtidig mistet flere av lagene rundt The Gunners poeng, og dermed klatret Arsenal opp til andreplass – åtte poeng bak Chelsea. Viktigheten av seieren og stemningen i garderoben?

Jonas: En meget viktig seier for å ha litt heng på Chelsea, selv om jeg ikke har veldig tro på at laget skal ta de igjen. Har et lite håp at Liverpool slår de neste runde, og at vi slår de på brua. Da er vi med for fullt, men ikke veldig optimistisk.

Nicolay: Helt herlig. Hadde den matchen endt 1-1 så hadde ting vær blytungt. Men når det blir seier på den dramatiske måten så øker det selvtilliten og den gode stemningen tenker jeg. 

2.Kortmagneten Xhaka fikk direkte rødt i kampens hete mot Burnley, noe som ble diskutert kanskje for strengt. Samtidig var Koscielny i offside når straffen ble dømt. Når man ser på det store bildet har det vært et stort hylekor mot dommerstaben i engelsk elitedivisjon. Hva er dine tanker rundt dette?

Jonas: Syns dømmingen denne sesongen virkelig har nådd bunnen. Pleier som regel ikke å klage på dommeren, men denne sesongen er et unntak. Mustafi skulle hatt straffe forrige kamp, og hva med alle de feilaktige straffene Tottenham har fått og alle offside-målene til Manchester United? Skandale!

Nicolay: Dommere bør ha strenge krav, akkurat som spillere, akkurat som trenere. Etter én dårlig match skal de selvfølgelig få rette opp inntrykket igjen, men når du presterer dårlig over tid bør du få deg en periode på "benken" mener jeg. Dømmingen har vært veldig ukonsekvent i år, det føler jeg er det store problemet. Du kan godt legge listen lavt, men da må den legges likt for alle dommere. Det er en vanskelig debatt. 

3.I midtuken har det vært semifinaler i Liga-cupen, og lørdagens motstandere Southampton, har fått en ekstra kamp i beina, dog finaleklar etter 2-0 sammenlagt mot Liverpool. I kampene mot de røde har vi fått sett et defensivt sterkt Saints samtidig som de har vært dødelige på overganger. Hva står i Arsène Wengers notatblokk før oppgjøret mot Puels menn i FA-cupen lørdags kveld?

Jonas: Saints har hatt mange kamper de siste ukene, så vi får håpe de ikke er 100 prosent til lørdag. I tillegg er ikke Van Dijk klar til kamp, og Fonte er solgt. Det er viktig for oss. Tror det blir en god kamp som kommer til å svinge, men man må vel passe seg for farten til Redmond og Long. Soton er vel også gode i presspillet.

Nicolay: Nå blir det først spennende å se hvordan Bould klarer å lede laget i Wengers fravær. Vi har en fordel i forhold til dem ettersom de har spilt mye kamperr i det siste, men de har også sterke resultater i bakhånd. Tror Wenger er veldig observant på kontringsstyrken deres og den gode sentrallinjen deres. De har også en så sterk tropp at du kan endre kampbilder ved bytter. 

4.Hvem stiller til start på St. Mary’s og hva er ditt råtips hva gjelder sluttresultat?

Jonas: Alltid vanskelig å tippe lag til slike kamper, men vil se noe slikt: Ospina, Bellerin, Koscielny, Gabriel, Gibbs, Coquelin, Ramsey, Oxlade, Øzil, Perez, Welbeck. Satser på en 2-1-seier.

Nicolay: Jeg er veldig veldig usikker. Jeg har egentlig en dårlig følelse, siden vi alltid sliter borte mot Southampton. Er også usikker på hvem Wenger starter med, men jeg tipper vi starter med følgende: Ospina, Hector - Mustafi - Koscielny - Gibbs, Coquelin - Ramsey, Chamberlain - Özil - Lucas, Giroud. 

Southampton – Arsenal (FA-cup), St. Mary’s lørdag kl. 18.30!

COME ON ARSENAL!

Du må være logget inn for å legge til eller se kommentarer
Telefon:
922 36 769 
(NB! Telefontid 18 - 22)
Epost:
kontakt@gunners.no
Adresse:
Mannsverk 74, 5094 Bergen
Opphavsrett Arsenal Norway © 2012
Nettansvarlig: Jostein Solstad