Før kampen: Burnley (H)
Skribent \ Nicolay Hagen
Lagt inn \ 21.01.17 16:36
Oppdatert \ 22.01.17 11:24
Topplagene taper poeng, og vi har mulighet til å sette press på Chelsea. Da må Burnley beseires søndag.
Arsenal
God kveld gooners! Håper du sitter med lørdagstacoen nå og koser deg, og gleder deg til å lese "pre match" artikkelen! Eller kanskje du sitter med morgenkaffen en søndag morgen å leser dette? Uansett, det er uvesentlig. 

Det som ikke er uvesentlig er Arsenal. Arsenal betyr alt for oss, og det er derfor engasjementet er så stort. Liverpool tapte mot Swansea i dag, og enten Tottenham eller City kommer til å tape poeng i dag. En seier mot Burnley er livsviktig, på alle mulige måter.

Vinner vi i morgen så har vi ihvertfall en viss kontakt. Det har skjedd større mirakler enn å ta igjen 8 poeng på 17 kamper, men da er vi avhengig av å påbegynne en lang seiersrekke. 

Ser vi på programmet vårt de neste ukene så går vi snart inn i en veldig tøff periode. Vi har to kamper nå som vi bør vinne mot Burnley og Watford, begge på Emirates. Etter det så venter toppkamp mot Chelsea, og noen runder senere møter vi Liverpool. Vi går altså en veldig spennende tid i møtet. 


Wenger hadde gode nyheter på pressekonferansen før kampen angående skadene. Skaden til Giroud var heldigvis ikke alvorlig, og han er klar for kamp igjen. Bellerin, GIbbs og Coquelin er også tilbake. Ting ser lysere ut, og alt ligger til rette for en seier for The Gunners. 

Kampen mot Swansea var ikke en kjempekamp fra vår side, men vi vinner 4-0. Det er veldig solid. Giroud fortsetter å score, og Mesut Özil er tilbake. Alexis ville veldig mye mot Swansea, og fikk scoringen sin til slutt. Han virket veldig irritert når han ble byttet ut, og spekulasjonen rundt fremtiden blir nok neppe færre. 

Alexis vil alltid spille, det vet alle Arsenal fans. Men man skal unne Welbeck som har vært ute i 9 måneder et innhopp på 15 minutter, og det gjør nok Alexis også. Chileneren er nok veldig spillesugen inn mot søndagens kamp, og det skal Burnley få merke. 

Lagets form (5 siste)
Swansea-Arsenal 0-4 (PL)
Preston-Arsenal 1-2 (EFC)
Bournemouth-Arsenal 3-3 (PL)
Arsenal-Crystal Palace 2-0 (PL)
Arsenal-West Brom 1-0 (PL)

Skader/suspensjoner
Walcott, Mertesacker, Debuchy og Cazorla er ikke aktuelle grunnet til kampen grunnet skader. Elneny er fortsatt opptatt med landslagsoppdrag med sitt kjære Egypt. 

Laget
Med Bellerin tilbake så er nok den solide femmeren bak med Cech, Bellerin, Koscielny, Mustafi og Monreal tilbake. Gibbs jakter plassen til Monreal, men spanjolen hadde en bra kamp mot Swansea og starter nok.

Coquelin er tilbake, men det er nok litt for tidlig for han å starte igjen. Ramsey og Xhaka fortsetter på den sentrale. 

Mesut Özil var tilbake sist, og starter selvsagt i sin vanlige rolle bak spissen. Så er spørsmålet hva som skjer deretter. Alexis har vært bedre på topp, men Olivier Giroud er i kjempeform. Jeg ser ikke for meg Wenger byttet ut Giroud nå. Iwobi hadde også en kjempekamp mot Swansea, og han byttes neppe ut. 

Vi starter nok med Alexis og Iwobi på hver sin kant, med Olivier "The Scorpion" Giroud på topp. 

Mulig Arsenal XL (4-2-3-1)
                              Cech
Bellerin - Koscielny - Mustafi - Monreal
                     Xhaka - Ramsey
                  Iwobi - Özil - Alexis
                            Giroud 
Innbyttere: Ospina, Gabriel, Gibbs, Coquelin, Chamberlain, Lucas, Welbeck. 

Burnley
Etter at de rykket ned for to år siden så gjorde Burnley et sjeldent grep. De valgte å beholde manageren, istedenfor å sparken han i desperasjon noe mange andre klubber ville ha gjort. Sean Dyche takket for tilliten og sammen med laget så feide han gjennom Championship i fjor, og rykket opp på første forsøk. 

Med Sean Dyche så vet du hva du får. Du får et godt organisert lag, som er gode til å tilpasse spillet sitt etter motstanderne. 8 seiere av 12 mulige hjemmekamper gjør de faktisk til det tredje beste hjemmelaget i ligaen. På Turf Moor er de veldig sterke, og har kun tapt 3 kamper der denne sesongen. 

På bortebane så peker pilen en annen retning. Med 0 seiere så er de det dårligste bortelaget i hele ligaen. Burnley står med fattige 1 poeng på bortebane denne sesongen, og det kom mot Manchester United. 

Kampen mot United var vi seere vitne til en av de beste keeperprestasjonene i ligaen noensinne. Tom Heaton stod som en levende vegg mot United på Old Trafford og har vist solid målvaktspill hele sesongen. Han blir en nøkkelspiller for The Clarets i jakten på poeng. 

En annen nøkkelspiller er Andre Gray. Den hurtige angriperen har stått for én tredjedel av Burnley sine mål denne sesongen, og han er garantert en mann Wenger har analysert. 

Lagets form (5 siste)
Burnley-Sunderland 2-0 (EFC)
Burnley-Southampton 1-0 (PL)
Sunderland-Burnley 0-0 (EFC)
Man.City-Burnley 2-1 (PL)
Burnley-Sunderland 4-1 (PL)

Skader/suspensjoner
Arfield, Gudmundsson og Marney er usikre for gjestene. 

Laget
Burnley går nok ut i sin tradisjonelle 4-4-2, med sin ganske forutsigbare lagoppstilling. Men vi skal aldri si aldri, kanskje finner Dyche på noe sprell. 

Mulig Burnley XL (4-4-2)
                 Heaton 
Ward - Mee - Keane - Lowton
Defour - Hendrick - Marney - Boyd
                Gray - Vokes
Innbyttere: Robinson, Flanagan, Vokes, Kightly , Barton, Tarkowski, Darikwa. 

Kampen avgjøres av 
Gray vs Koscielny 
Gray er en god spiss. Han er hurtig, og er bra til å avslutte. Sam Vokes kan også skape farligheter, men Gray har mer ekstrem ferdigheter. Det er viktig at Koscielny og Mustafi klarer å temme Gray. 

Dødballer
Burnley er sterke på dødballer. De tar seg ofte god tid, og dundrer ballen inn. De ønsker å få ned tempoet på kampen, og utnytte dødballene. Vi må ikke gi bort unødvendige dødballer på egen halvdel, da kan vi få det tøft. 

Tom "The Wall" Heaton
Tom Heaton har vært fantastisk denne sesongen, og ønsker nok å fortsette sin superform mot Arsenal. Vi må prøve å ikke skyte han god, men heller skyte han i biter. Om Heaton får tidlig to gode redninger, så skal det bli vanskelig å score mål på han. 

Visste du at......
*Arsenal har slått Burnley i seks av de syv siste møtene. 

*Burnley har tapt de siste 5 bortekampene mot Arsenal. 

*Arsenal har scoret nøyaktig 3 mål i de to siste hjemmekampene mot Burnley i ligaen. 5 av disse kom etter pause. 

TV
Kampen vises på TV 2 Sport Premium. 
Avspark er kl. 15.15. 

We love you Arsenal, we do. Ohhhhhhhh Arsenal we love you!

Du må være logget inn for å legge til eller se kommentarer
Telefon:
922 36 769 
(NB! Telefontid 18 - 22)
Epost:
kontakt@gunners.no
Adresse:
Mannsverk 74, 5094 Bergen
Opphavsrett Arsenal Norway © 2012
Nettansvarlig: Jostein Solstad